Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Az Egészségügyi Tudományos Tanács szakemberei szerint akkor jön el a korlátozások könnyítésének az ideje, ha magasabb lesz a beoltottak száma.

Háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök kedd délután a budapesti karmelita kolostorban.

A kormányfő az ülés után közzétett videóban azt mondta: a szakemberek azt közölték, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

A miniszterelnök szerint

arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak. Majd ha magasabb lesz a beoltottak száma, akkor jön el ennek az ideje.”

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője az operatív törzs keddi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a jövő héten több mint 800 ezerre nőhet a beoltottak száma Magyarországon.
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!