Megszólal az operatív törzs a járványügyi helyzetről – a legfrissebb bejelentések

Az operatív törzs online sajtótájékoztatóján ma is beszámolnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb fejleményről.

Hétfőn szavazott az országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, az erről szóló törvény és rendelet pedig meg is jelent a Magyar Közlönyben. Az elmúlt napon csökkenést mutatnak a hivatalos járványadatok az új fertőzöttek számában. Ez a szám 1628 volt hétfőn, az elhunyt betegek száma viszont magas volt: 103 többségében idős, krónikus beteg halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Mindezek után szólal meg az operatív törzs a járványügyi helyzetről, kövesse nálunk a tájékoztatót! Cikkünk frissül!

Az operatív törzs online tájékoztatóján elhangzott:

Kiss Róbert ismertette ismertette, hogy az Országgyűlés megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabításáról, ezzel megteremtve a kormánynak a lehetőséget a további hatékony védekezés végrehajtására, majd átadta a szót, Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkárnak. György az oltási munkacsoport vezetője és arról tájékoztatott, hogy hogy állunk az oltási folyamatokban és arról, hogy mi a heti oltási terv.

György elmondta, hogy a múlt heti több mint 170 ezer oltással Magyarországon már több mint 457 ezren kaptak oltást, közülük közel 206 ezren már a másodikat is megkapták. Ezzel hazánk átoltottsága az uniós átlag felett van – mondta.

Hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma, már közösségben terjed a brit mutáns, ami több embert képes megfertőzni és több kórházban ápolt beteget is generál – folytatta az oltási munkacsoport vezetője. Ezért a védőoltásoknak még fontosabb szerepe van, arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra.

Az oltási programot az érkező vakcinák mennyisége határozza meg. Ezen a héten 275 ezer embert tudunk beoltani a kínai vakcinával, emellett hétfő este megérkezett a második orosz vakcinaszállítmány is – mondta el.

Itt tartunk most az oltásban:

Az egészségügyi dolgozók beoltása gyakorlatilag megtörtént, megyénként néhány százan lehetnek, akik nem kapták még meg. Nekik is biztosítva lesz vakcina

Az idősotthonok, bentlakásos intézmények átoltása is megtörtént: több mint 84 ezer dolgozó és lakó kapott oltást, közülük 77 ezren a másodikat is megkapták

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!