Hoppá!!Friss mai infó! SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A JOGOSÍTVÁNYOKNÁL 2021 . JÚLIUS 1-TŐL!! A,B,C,D ls KATEGÓRIÁT IS ÉRINTI! A TE jogosítványodat is érinti!!! >>>

Fontos változás a jogosítványoknál, érdemes lesz rá figyelni
A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az emberi erőforrások minisztere módosítja a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló rendeletet – írja az Infostart.

A jövőben a jogosítványhoz szükséges egészségi alkalmassági vizsgálat határidejét úgy kell megállapítani a hivatásos és a nem hivatásos járművezetők esetében is, hogyannak hónapja és napja megegyezzen a vizsgált személy születésének hónapjával és napjával.

E szabály alkalmazása esetén a határidő a vizsgált személy határidőt követő első születésnapjáig túlléphető. Ha a vizsgált személy február 29-én született, és az alkalmasság határideje lejártának évében ez a nap hiányzik, akkor az alkalmasság határideje február 28-án jár le. Az új szabály júliustól érvényes.

Eddig a nem hivatásos sofőrök egészségi alkalmassági vizsgálatát a választott háziorvos, vagy a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti háziorvos végezhette. Ez a kör kiegészül az üzemi orvossal, továbbá – a nem szervezett munkavégzés keretében dolgozó személy esetén – a lakóhelye szerint területileg illetékes foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvossal is. Ez a rész már szombattól hatályos.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!