Koronavírus:Kiderült pontosan meddig is tarthat az immunitás

Az európai koronavírus-járványt berobbanó kis osztrák településen, Ischglben a megfertőzöttek nagy részénél nyolc hónapot követően is megvolt még a védettség egy kutatás szerint.

Az európai szuperterjesztő események közül az első volt az a bulisorozat, amely az akkor még gondtalanul síelő és szórakozó emberek ezreit fertőzte meg az új koronavírussal. Hazatérve az érintettek saját országaikban is elkezdték terjeszteni a megbetegedést. Az Innsbrucki Egyetem a falucska lakóinak immunitását kutatta, és arra az eredményre jutott, hogy az áprilisban pozitívat tesztelők közel kilencven százaléka nyolc hónappal később, novemberben is kimutatható antitestszinttel rendelkezett, írja a Euronews.

A vezető osztrák közegészségügyi intézet, az AGES szerint az ischgli helyi kitörés már februárban megkezdődhetett, az első osztrák esetek felfedezésével egy időben. A helyi lakosok bevonásával készített kutatás az első, amelyben ilyen nagy számú tömeget ilyen hosszú időn át vizsgáltak. A kutatást vezető Wegene Tamire Borena szernt eredményeiket alátámasztják a más, korábban elvégzett elemzések megállapításai is.

“Az eredményeink erős korrelációt mutatnak más, a közelmúltban nyilvánosságra hozott eredményekkel, köztük azzal az angol kutatással, mely szerint

hat hónap elteltével az emberek 88 százaléka őrzi még az immunitást”

– mondta el a kutató.

Az Ischglben bekövetkezett megbetegedések után Ausztria vizsgálatot indított, mivel azt feltételezték, hogy a bár egyik alkalmazottja már az első osztrák esetek közt megbetegedett, munkáltatója ugyanakkor nem tett jelentést az esetről.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!