MEGVAN! Ország világ előtt bejelentették : MEGKAPTUK AZ 1. enyhítést Magyarországon! EZ a lazítás LÉPETT ÉLETBE :

HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK! JÖN AZ 1. MAGYAR ENYHÍTÉS! EZT VEZETIK BE ELŐSZÖR :

A tervezett műtéteket november óta halasztották, most egy részüket elvégezhetnék, ha nem lenne a kórházak nagy részében a koronavírus miatt óriási a leterheltség – tudta meg az InfoRádió a kórházszövetség elnökétől.
Többszörösére nőtt a várakozási idő a tervezett műtéteknél, miután november 10. óta csak sürgős operációkat végezhetnek a kórházakban. Az egynapos sebészeti beavatkozások többsége most újraindulhat ugyan, a műtétek elvégzéséhez azonban még nem minden intézményben áll rendelkezésre megfelelő számban a szakszemélyzet a koronavírus-járvány jelentette leterheltség miatt.-írta meg az infostart.hu.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!