DK: Az egészségügyi dolgozók tömeges felmondása miatt heteken belül összeomolhat az egészségügy

A párt szerint „a kormánynak észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat”, mert „beláthatatlan következményei lesznek”.

A Demokratikus Koalíció pénteki közleményében arról számolt be, hogy sajtóhírek szerint az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát. „A hírek szerint van olyan Covid-osztály az országban, valószínűleg nem is egy, ahol ugyanilyen okból az ápolók 80%-a készül felmondani. Ha ez a harmadik hullám felfutása közben megtörténik, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával” – résztelezi Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi szakpolitikusa.

A párt szerint „felháborító és veszélyes, hogy a pánikkormány által összekapkodott, káros egészségügyi jogállási törvény miatt heteken belül összeomolhat a járványkezelés és az egészségügy”.

„A kormánynak észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat, az ápolókat, a szakápolókat, a szakasszisztenseket, a védőnőket, mentősöket, mert ennek beláthatatlan következményei lesznek” – vélekedik Komáromi, aki szerint az egészségügyben dolgozók mostanra teljesen kimerültek, és nagyon alacsony a tűrőképességük.atv.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!