VÉGE A NÉPSZERŰ ÜZLETLÁNCNAK, KIVONUL Magyarországról, MINDEN ÜZLETET BEZÁR!

Míg a nyáron még egész jól alakult a forgalom a plázákban, szeptembertől folyamatos a visszaesés és ez nem volt másképp az ünnepi főszezonban sem. November-december folyamán 40-60 százalék körüli bevételcsökkenésről számoltak be a divatáru kiskereskedők – mondta a Napi.hu-nak Csordás Norbert, a Bevásárlóközpontok Bérlői Érdekvédelmi Egyesületének (BBÉE) szóvivője

A kereskedelemben gyenge hónapnak számító január során a forgalomcsökkenés 25 százalék körül alakult, és úgy fest, februárban is folytatódik a lejtmenet.

A szakember úgy becsüli, hogy várhatóan most kezdődik a csődhullám. Tavaly három ismert ruházati lánc – a Vagabond, a Promod és a Camaieu – vonult ki a hazai bevásárlóközpontokból. 2021 elején pedig befejezte működését a Cosmos City is, amely országosan mintegy 20 üzletét zárta be.

Csordás elmondta, hogy más szereplők egyelőre nem vonultak ki, de sokan optimalizálják működésüket. A főváros és a megyeszékhelyek 30 bevásárlóközpontjában közel 90 olyan üzletet vettek számba az egyesületnél (a teljesség igénye nélkül), amelynek bérlője a válság kezdete óta kiköltözött.-írta meg a hirklikk.hu.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!