Ha devizahiteled van ezt a cikket olvasd el,a lakásod múlhat rajta

Van olyan ”megmentő” aki a bajba jutott adósnak felajánlja, hogy 50% értéken megveszi a devizahitellel terhelt ingatlanját és az adós a vételárat rövid időn belül részletekben kifizetheti. Azonkívül felajánlja az adósnak, hogy nem kell kiköltöznie akkor sem ha már nem ő a tulajdonos hanem visszabérelheti a saját házát az új tulajdonostól (a “megmentőtől” ).Mi ennek a következménye?

Az, hogy az adós nem fogja tudni pár éven belül visszavenni az ingatlanát de még a bérleti díjat sem fogja tudni fizetni. Vagyis a „megmentő” arra játszik, hogy saját magának tehermentesíti az ingatlant. Kifizeti a bankot ( kapcsolatai révén töredékösszegen) , majd bejegyezteti a tulajdonjogát, beszedi a nyomorult adóstól a bérleti díjat, majd amikor már letelik a visszavásárlás lehetősége (általában 5 év) eladja piaci áron az ingatlant úgy, hogy nem hosszabbít bérleti szerződést az adóssal. A lényeg ebben az, hogy miként tudná az adós a „megmentő” által kifizetett 50%-ot +kamatait visszafizetni ha megélni nincs miből(hiszen ezért nem fizette a törlesztőrészletet sem)Tehát az adós a saját megélhetésére és a saját háza bérleti díjára(!) költi el az 50% értékű vételárat és esélye sincs visszafizetni a „megmentő” által kifizetett vételárat.Vagyis az egész rendszerbe kódolva van vagy a híd alá kerülés vagy a saját ingatlanom 50%-áért vásárolt másik ingatlanba költözés. A „megmentő” persze rendelkezik kiterjedt végrehajtói kapcsolatokkal is , vagyis nagyon gyorsan, ellenérték fejében, le tudja tisztítani a tulajdoni lapot.

Ezt úgy éri el, hogy a bankkal a követelés töredékéért megállapodik a végrehajtás törlés kiadásáról.Ezután tiszta 1/1 tulajdoni lappal rendelkezik és egy érvényes bérleti szerződéssel az adóstól.Tiszta haszon.Az adós bukta a házát fele árért, elköltözhet szoba-konyhába , tanyára stb, a nyertes a „megmentő” és a bank, na meg a végrehajtó.Hát nem egyszerűbb az egyenes utat járni és a szerződést érvénytelenné nyilváníttatni a bírósággal?Mindjárt nincs végrehajtás, nincs „megmentő” cég , nincs banki kapcsolatból élő ügyvéd, nincs megalázó visszabérlés, nincs stressz, hogy mikor mondja fel a bérleti szerződést a „megmentő”, nincs isten háta mögötti faluban szoba-konyhás vályogház megvétele, nincs elrontott élet a devizahitel és a hiénák miatt.Csak az egyenes út a jó út. Nincsenek megmentők, csak szakemberek.

Dr.Szabó V. László ügyvéd

 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!