Gyereke születhetett Kim Dzsong Unnak: vélhetően ezért tűnt el a felesége

Vélhetően gyereke született Kim Dzsongun feleségének, aki a várandósság miatt maradhatott távol a sajtónyilvánosságtól az utóbbi mintegy egy évben, jelentette egy a dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont.

Az intézet sajtótájékoztatójáról az MTI tudósított, ahol leszögezték a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

Ri Szol Dzsu több mint egy év után a héten jelent meg újra a nyilvánosság előtt, a 2011-ben meghalt észak-koreai vezető, Kim Dzsongil születésnapja alkalmából rendezett koncerten, amelyről az ország állami médiája is beszámolt.

Eltűnése korábban találgatásokra adott okot, többen már akkor várandósságot sejtettek mögötte, mások a koronavírus-járvány miatti óvatossággal magyarázták.

Kedden a dél-koreai hírszerzés munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, Kim Dzsongun felesége Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, idejét főleg a gyerekeivel tölti és „semmi szokatlant nem észleltek”.

Kim Dzsongun családi életéről nem sokat tudni, a hivatalos források szerint a házaspárnak három gyereke van.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!