Most derült ki, Michael Schumacher mindenkit becsapott

Michael Schumacher bemutatkozása kapcsán olyan sztori látott napvilágot, amelyet eddig kevesen tudtak. Korábbi csapatfőnöke osztotta meg. a történetet.

Eddie Jordan szerint Michael Schumacher becsapta őt, amikor a német sztár az első Forma-1-es futamára készült a Benettonnál – írja a Planet F1 oldal. Jordan 1991-ben a Benetton csapatfőnöke volt, és Schumacher bemutatkozása a Belga Nagydíjon történt meg. Azonban a futam előtt Jordan szerint a német legenda füllentett neki, amikor a belga pályáról, Spáról kérdezte őt.

„Becsapott, egyértelműen becsapott. A verseny előtt megkérdeztem tőle, hogy korábban volt-e már Spa-ban? Ha ezt kérdezed egy pilótától, akkor nyilván nem arra gondolsz, hogy turistaként járt-e ott. Arra gondolsz, hogy versenyzőként vezetett-e autót a pályán. Igent mondott, mert az apjával pár évvel korábban ott jártak, amikor Schumi gokartozott, de soha nem versenyzett. Szóval úgy állt rajthoz az első F1-es versenyén, hogy nem ismerte a pályát. Ha erre gondolunk, akkor még nagyobb eredménynek számít, amit az első futamán produkált.”

Schumacher a hetedik helyről rajtolhatott. Habár kuplunghiba miatt feladta a versenyt, mindenki megjegyezte a nevét, mert szenzációsan vezetett. Sikeres volt a bemutatkozása. Jordan sztorija kapcsán kiderült, Schumacher menedzsere is azt állította, hogy a német pilóta kiválóan ismeri a belga pályát, vagyis ketten füllentettek a Benetton főnökének.

Schumacher végül hétszeres világbajnokként zárta a Forma-1-es karrierjét. A német legenda 2013-ban síbalesetet szenvedett, azóta keveset tudni az állapotáról.

Ripost

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!